SUUNNITTELU

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Visuaalista ympäristöä ei voi paeta silmiä sulkematta. Asiakaslähtöinen, persoonallinen, toimiva ja laadukas sisustussuunnittelu vaatii aikaa ja omistautumista, ja sen tuloksista nautitaan vuosia. Sisustuksessa on paljon huomioitavia asioita ainutlaatuisen kokonaisuuden aikaansaamiseksi.

Suunnittelu lähtee liikkeelle yhteydenotosta ja suunnittelutapaamisesta, jossa keskustelemme ajatuksista ja yksityiskohdista jollaisista mielitilasi koostuvat. Sellaisia ovat väripalettien ja materiaalien lisäksi myöskin kotiasi tai toimitilaasi ympäröivä luonto tai kaupunkimiljöö, toisinaan äänimaailma ja jopa tuoksutkin. Loppuun saakka viety suunnittelu hivelee kaikkia aistejasi, ja sen vaikutus hyvinvointiin on merkittävä. 

Kun olemme tutustuneet suunnittelutarpeisiin ja muodostaneet alustavia ajatuksiamme sisustussuunnittelusta, arvioimme tarvittavan työn, ja sitä kautta suunnittelukustannuksiakin. Budjetistakin on hyvä puhua, jotta saamme käsityksen mihin suuntaan sisustusta suunnitellaan. Pyrimme suunnittelemaan järjellä, brändi, arvokkaat kankaat tai kalleinkaan pintamateriaali eivät aina ole parhaita tai itsestään selviä vaihtoehtoja.  

Suunnitteluvaiheiden polkua kulkiessa tutkimme erilaisia materiaalivaihtoehtoja, tiloja, irto- ja kiintokalusteita luonnostellen, väri- ja materiaalipalettia muodostaen. Sisustussuunnittelu kattaa  esimerkiksi pintamateriaalit, tekstiilit, valaistuksen, irto- ja kiintokalusteet, kodinkoneet, hanat, altaat ja graafiset elementitkin värisävyineen. Lopuksi käymme asiat läpi ja laadimme valmiit suunnitelmat materiaaleineen ja työohjeineen sisustuksesi toteuttajalle.  

Hyvä suunnittelu ja toteutus nostaa myös kotisi arvoa, olipa se uudisrakennus tai remontointikohde. Toimitiloissa työympäristön toimivuus ja viihtyvyys lisääntyy varmasti.